Bruckner 8 met Edo de Waart

Dag
vrijdag 13.03.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Everything Must Go (Europese creatie)
Symfonie nr. 8 in c
Price range
Vanaf €18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De jonge componist Conrad Tao heeft lef: hij schreef met Everything Must Go een ‘prelude’ voor de tachtig minuten durende Achtste symfonie van Anton Bruckner, een van de machtigste symfonieën uit de literatuur. De wereldcreatie van deze bijzondere ‘curtain raiser’ werd gebracht door de New York Philharmonic onder leiding van onze voormalige chef-dirigent Jaap van Zweden. Tao slaagde glansrijk in zijn opzet dankzij zijn bovenaards gevoel voor muzikaliteit, waardoor deze prelude naadloos overgaat in Bruckners meesterwerk. Dirigent emeritus Edo de Waart keert terug naar Antwerpen om oude en nieuwe muziek letterlijk te verenigen. 

Met inleiding bij het concert om 19:15

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Edo de Waart

Functie
Gastdirigent

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra. Als gastdirigent stond hij voor diverse toporkesten, waaronder de Berliner Philharmoniker, de New York Philharmonic en het Los Angeles Philharmonic. Als operadirigent werkte hij in de allergrootste opera-instellingen ter wereld.

Lees verder