Celloconcerto van Dvorák met Kian Soltani

Dag
Zo 26.04.2020 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Masquerade
Celloconcerto in b, opus 104
Price range
Vanaf €12, met gratis koffie en koffiekoek
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De 26-jarige cellist Kian Soltani is opnieuw te gast bij het Antwerp Symphony Orchestra. Inmiddels soleerde hij met de Berliner én de Wiener Philharmoniker en is hij niet meer weg te denken van het internationale concertpodium. Dit keer brengt deze rijzende ster Dvořáks Celloconcerto – hét standaardwerk voor cello en orkest – waarin de componist geen kans onbenut laat om zijn melodische meesterschap te tonen.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Update 01.04.2020
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Daarom zijn al onze concerten en activiteiten geschrapt vanaf donderdag 12 maart tot en met zondag 16 mei. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

De aangepaste maatregelen hebben een grote impact op onze organisatie. Daarom vragen we je met aandrang om ons niet telefonisch of per e-mail te contacteren.  
 
Kijk eerst op onze speciale webpagina www.antwerpso.be/corona. Daar vind je alle informatie terug over onze geannuleerde concerten en een antwoord op de meest gestelde vragen.

Bio's

Alpesh Chauhan

Alpesh Chauhan

Functie
Gastdirigent

Het muzikale inzicht van Alpesh Chauhan (26) wordt gewaardeerd door orkest en publiek en zijn natuurlijke omgang met de muzikanten maken hem tot een graag geziene gast bij een aantal van de belangrijkste orkesten in Groot-Brittannië en Europa. Chauhan was van 2014 tot 2016 assistent-dirigent van het City of Birmingham Symphony Orchestra. Vanaf seizoen 2017/2018 wordt hij hoofddirigent van de Filarmonica Arturo Toscanini in Parma.

Lees verder

Kian Soltani

Instrument
cello

Kian Soltani brak op negentienjarige leeftijd internationaal door met veelgeprezen debuten in de Goldener Saal van de Weense Musikverein en op de Hohenems Schubertiade. In april 2013 trok hij verder wereldwijd de aandacht als winnaar van de International Paulo Cello Competition in Helsinki, waar hij door het tijdschrift Ostinato werd uitgeroepen tot "een solist van het hoogste niveau onder de nieuwe generatie cellisten".

Lees verder