Guy Cassiers

Guy Cassiers (Antwerpen, 6 december 1960) is regisseur en artistiek leider van het Toneelhuis in Antwerpen. Hij is de zoon van komiek en regisseur Jef Cassiers.

Cassiers studeerde aanvankelijk grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen, maar nog tijdens zijn studie verlegde hij zijn interesse naar het theater.

Na zijn studie aan de Academie voor Schone Kunsten realiseerde hij zijn eerste theaterprojecten, vooral voorstellingen voor kinderen en jongeren. Vervolgens werkte hij een periode freelance, waarna hij bij het Rotterdamse Ro Theater terechtkwam. In 1998 werd hij artistiek leider van dit Nederlandse stadstheater, waarbij zijn aandacht onder meer uitging naar het gebruik van multimediatechnieken in het theater. een en ander leidde tot de stukken 'De Sleutel', 'De Wespenfabriek', 'La Grande Suite', 'The Woman Who Walked Into Doors' en 'Rotjoch'. Vanaf 2006 had Guy Cassiers de leiding van het Toneelhuis in Antwerpen.

Cassiers' werk wordt gekenmerkt door eenzame, geïsoleerde en vaak asociale personages, het gebruik van literaire teksten (in plaats van dramatische teksten) en visuele technologie.