Internationale orkesten: City of Birmingham Symphony Orchestra

Dag
zondag 22.03.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 3 in E
Symfonie nr. 6 in A
Price range
Vanaf €28
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het onvolprezen City of Birmingham Symphony Orchestra kan sinds 2016 uitpakken met dirigente Mirga Gražinytė-Tyla, een van de rising stars in de dirigentenwereld. Daar kunnen we van meespreken sinds ze twee jaar geleden de Koningin Elisabethzaal deed ontploffen. Nu deelt Mirga Gražinytė-Tyla het podium met een gevestigde waarde van formaat: de virtuoze Poolse pianist Pjotr Anderszewski, internationaal geroemd om de grote transparantie, intelligentie en het muzikale inzicht waarmee hij zijn pianospel vormgeeft. Anderszewski wijdt zijn vingers aan het Derde pianoconcerto van Bartók, dat nog onafgewerkt op de schrijftafel lag toen de componist stierf. De Hongaar nam afscheid van het leven met een merkwaardige joie de vivre, intens en stralend van volkse vitaliteit. Ook een symfonie van Bruckner beluisteren is steeds een intense ervaring. Zijn Zesde symfonie is de minst uitgevoerde van de negen, en meteen ook de meest veelzijdige. Bruckner dompelt de luisteraar onder in een kosmische klankwereld waar heroïsche climaxen afgewisseld worden met momenten van mystieke sereniteit.

Copresentatie met deSingel
In samenwerking met Klarafestival

Update 12.03.2020
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek en medewerkers op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Uit solidariteit en burgerzin worden al onze concerten en activiteiten geschrapt vanaf vandaag (12 maart) tot en met maandag 13 april. De betroffen ticketkopers worden door ons gecontacteerd met een voorstel tot herboeking.

Meer informatie >>>

Bio's

Mirga Gražinyte-Tyla

Functie
Gastdirigent

Mirga Gražinytė-Tyla is chef-dirigent van het City of Birmingham Symphony Orchestra. Ze werd in februari 2016 benoemd tot muziekdirecteur van het orkest, in de voetsporen van Sir Simon Rattle, Sakari Oramo en Andris Nelsons.

Lees verder

Pjotr Anderszewski

Instrument
piano

Piotr Anderszewski wordt beschouwd als een van de meest uitstekende muzikanten van zijn generatie. Hij treedt regelmatig op in concertzalen als het Wiener Konzerthaus, Berlin Philharmonie, Wigmore Hall, Carnegie Hall, Théâtre des Champs-Élysées en het Concertgebouw Amsterdam. Zijn samenwerking met orkest omvatte onder meer optredens met de orkesten Berlin Philharmonic en Berlin Staatskapelle, de orkesten London Symphony en Philharmonia en het NHK Symphony Orchestra. Ook heeft hij bijzondere nadruk gelegd op het spelen en regisseren, onder meer met orkesten als het Scottish Chamber Orchestra, Chamber Orchestra of Europe en Camerata Salzburg.

Lees verder