Internationale orkesten: San Francisco Symphony

Dag
donderdag 02.04.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Celloconcerto nr. 2 in G, opus 126
De vuurvogel
Price range
Vanaf €35

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het San Francisco Symphony stapelt al vele jaren de Emmy’s en de Grammy’s op, met dank aan hun talloze internationaal geroemde opnames. Ook live zetten ze hun onberispelijke reputatie graag kracht bij. De gevierde dirigent Michael Tilson Thomas serveert eerst zijn eigen werkje Lope, een muzikale amuse-bouche die het plezier verklankt van een dagelijks uitje, vanuit het standpunt van een hond. Het Tweede celloconcerto van Sjostakovitsj is een heel ander paar mouwen. De weemoedige Rus bespeelt in uitgestrekte zinnen het hart van de luisteraar, maar zelfs in de meest desolate solopassages is het uitkijken voor bijtend sarcasme. De Franse publiekslieveling Gautier Capuçon nam het concerto al op in 2015 en beschouwt het als een van zijn lijfstukken. Net als Sjostakovitsj was ook Stravinski vaak de luis in de pels van het muzikale establishment. Hij schreef zijn opzwepende ballet De vuurvogel voor een monsterlijk groot orkest, waar hij een levendig portret mee schilderde dat zowel choqueert als emotioneert. Zo dekt dit concert werkelijk het volledige emotionele palet!

Copresentatie met deSingel

Update 12.03.2020
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek en medewerkers op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Uit solidariteit en burgerzin worden al onze concerten en activiteiten geschrapt vanaf vandaag (12 maart) tot en met maandag 13 april. De betroffen ticketkopers worden door ons gecontacteerd met een voorstel tot herboeking.

Meer informatie >>>

 

Bio's

Michael Tilson Thomas

Functie
Gastdirigent

Michael Tilson Thomas is muziekdirecteur van de San Francisco Symphony, oprichter en artistiek directeur van de New World Symphony en dirigent Laureaat van het London Symphony Orchestra. Naast het dirigeren van 's werelds toonaangevende orkesten, staat Michael Tilson Thomas ook bekend om zijn werk als componist en producent van multimediaprojecten die gewijd zijn aan muziekeducatie en de reimaginatie van de concertervaring. Hij won elf Grammy's voor zijn opnames, ontving de Nationale Medaille der Kunsten en is Chevalier dans l'ordre des Arts et des Lettres van Frankrijk.

Lees verder

Gautier Capuçon

Instrument
cello

De Franse cellist Gautier Capuçon geldt als een van de grootste solisten van vandaag en sleepte met zijn concerten en opnames al verschillende prijzen in de wacht. Seizoen na seizoen staat hij op het podium met de beste orkesten wereldwijd. Naast zijn activiteiten als uitvoerend musicus is hij oprichter en leider van de Parijse Classe d’Excellence de Violoncelle en wordt hij regelmatig uitgenodigd voor het geven van masterclasses.

Lees verder