Kamermuziek: Mozart en Dohnányi

Dag
zondag 23.02.2020 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Serenade in C voor strijktrio, opus 10
Strijkkwintet nr. 2 in c, KV 406
Price range
€18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Mozart, Beethoven, Schubert en anderen hebben strijktrio’s geschreven, maar ‘een strijkkwartet zonder tweede viool’, zoals het laatdunkend bekeken werd, bleef slechts matig populair bij componisten. Ernő Dohnányi’s Serenade in C voor strijktrio maakte in 1902 komaf met de marginalisering van het genre: de charmante en soms bedrieglijke eenvoud – nu eens groots, dan weer intiem – werkt verslavend en maakt het vermeende gemis van een tweede viool ruimschoots goed door transparantie, ijzersterke thema’s en inventieve begeleidingen. Het meesterschap van Mozarts Strijkkwintet nr. 2 in c is de ideale klassieke pendant: prachtige muziek voor strijkers van het allerhoogste niveau is wat de twee werken bindt.

Bio's

Mimi Jung

Mimi Jung studeerde viool aan de Carnegie Mellon University in Pittsburgh bij Cyrus Forough en aan het conservatorium van Maastricht bij Yuzuko Horigome en ze volgde masterclasses bij onder andere Vadim Gluzman, Dmitri Berlinski, Oleh Krysa en Rodney Friend. Ze nam ook deel aan verschillende internationale wedstrijden zoals de Koningin Elisabethwedstrijd, de Michael Hill International Violin Competition, de Singapore International Violin Competition.

Lees verder

Natalia Tessak

Instrument
viool

Natalia Tessak werd geboren in Polen en studeerde aan het Conservatorium van Poznan. Ze vervolmaakte haar studies aan het Conservatorium van Brussel, waar ze ook kamermuziek studeerde. Ze is laureate van diverse viool- en kamermuziekwedstrijden in Polen (Internationale Bachwedstrijd (Zielona Gora), het Nationale Vioolconcours (Wroclaw)). In 2003 speelde ze in het European Union Youth Orchestra. Sinds 2009 speelt ze in het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Di Wu

Wu Di groeide op in Chongqing, China, en startte op zesjarige leeftijd met vioollessen. Nadien trok hij naar het conservatorium van Sichuan waar hij viool en altviool studeerde en vanaf 2001 vervolgde hij zijn studie aan het Royal Northern College of Music in Manchester en de Guildhall School of Music & Drama in Londen, waar hij zijn master- en solistendiploma met onderscheiding behaalde. Hij kreeg les van onder meer David Takeno, Thomas Riebl en Bruno Guiranna.

Lees verder

Julita Fasseva

Instrument
contrabas

De Bulgaars-Duitse contrabassiste Julita Fasseva is sinds 1999 lid van de contrabasgroep van het Antwerp Symphony Orchestra. Naast haar orkestwerk is Julita vaak te gast bij diverse nationale en internationale orkesten en ensembles zoals het Orchestre Philharmonique du Luxembourg, Luzerner Symphonieorchester, Ictus Ensemble, Hong Kong Philharmonic Orchestra, Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern en Les Dissonances in Parijs. Sinds 2010 organiseert ze samen met haar man Dimitri Mestdag het kamermuziekfestival Arbanassi Summer Music (Bulgarije).

Lees verder