Kathedraalconcert

Dag
vrijdag 26.06.2020 - 20:00

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Straat
Groenplaats 21
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Ricercare (uit: Das musikalische Opfer, BWV 1079) (arrangement door Anton Webern)
Hymne, opus 78
Siegfried-Idyll
Orgelconcerto in g
Price range
€34

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Francis Poulencs Orgelconcerto in g geeft het recent gerestaureerde Schyvenorgel van de Onze-LieveVrouwekathedraal een glansrol tussen strijkers en pauken. Poulenc balt op twintig minuten tijd zeven indrukken in evenveel delen samen in dit overdonderende orgelconcerto. Kom luisteren hoe huisorganist Peter Van de Velde het grootste kerkorgel van België laat grommen, dan weer laat zingen in onze majestueuze kathedraal.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Joshua Weilerstein

Joshua Weilerstein

Functie
Gastdirigent

Joshua Weilerstein was assistent-dirigent aan de New York Philharmonic, en maakt dit seizoen zijn debuut bij het Mahler Chamber Orchestra, het Deutsches Sinfonie-Orchester Berlin, Dallas Symphony Orchestra, NHK Symphony Orchestra en het Orchestre Philharmonique de Radio France. Hij is ook actief op vlak van muziekeducatieve projecten, dirigeerde jongerenconcerten voor de New York Philharmonic en was concertmeester bij het Discovery Ensemble, een kamermuziekensemble dat klassieke muziek in scholen in Boston speelde.

Lees verder
Peter van de Velde

Peter Van de Velde

Instrument
orgel

Peter Van de Velde begon op negenjarige leeftijd als autodidact met orgelstudies en was al op zijn twaalfde actief als organist in de plaatselijke kerk. Na zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium als laatste leerling van Stanislas Deriemaeker werd Van de Velde aangesteld als organist-titularis van de Antwerpse kathedraal. Daarnaast is hij ook verbonden aan de Antwerpse Sint-Michielskerk. Van de Velde geniet een grote bekendheid als begeleider-repetitor van verschillende koren en solisten en is een veelgevraagd concertorganist.

Lees verder