Theaterconcert: Ein Sommernachtstraum met Herreweghe

Dag
Vr 15.01.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €15

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Pas zestien jaar na de bekende ouverture Ein Sommernachtstraum componeerde Mendelssohn de volledige toneelmuziek voor deze 17e-eeuwse romantische komedie over een magische bloem, een amateurtoneelgezelschap, vier ingewikkelde liefdeslevens, feeën in een maanverlicht bos en een man met een ezelskop. Mendelssohns toneelmuziek staat net als het onbetwiste meesterwerk van Shakespeare eeuwen later nog steeds als een huis. Philippe Herreweghe en theatergezelschap de Roovers bezegelen dit geslaagde huwelijk tussen muziek en toneel met een magisch theaterconcert.

Copresentatie met de Roovers

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder

Collegium Vocale Gent

Instrument
orkest

In 2010 was het precies veertig jaar geleden dat op initiatief van Philippe Herreweghe het Collegium Vocale Gent werd gesticht. Hun authentieke, tekstgerichte en retorische aanpak zorgde voor een transparant klankidioom waardoor het ensemble in enkele jaren tijd wereldfaam verwierf en te gast was op alle belangrijke podia wereldwijd. Intussen heeft Collegium Vocale Gent een ruim repertoire uit verschillende stijlperiodes opgebouwd. De Duitse barokmuziek, en meer specifiek de vocale werken van J.S. Bach, waren en blijven een kroondomein. Meer en meer legt Collegium Vocale Gent zich ook toe op het klassieke, romantische en hedendaagse oratoriumrepertoire. Voor de realisatie van projecten werken ze samen met diverse historisch geïnformeerde ensembles zoals het eigen barokorkest van Collegium Vocale Gent, maar ook met vooraanstaande symfonische orkesten zoals het Antwerp Symphony Orchestra, het Budapest Festival Orchestra en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Lees verder